Bäst just nu #1

Publicerad 10.04.2013 kl. 11:41

Nu när EP:n är släppt kan jag fortsätta skriva om något annat här på bloggen, men först några grejer om EP:n ännu:

- DIMH kommer att uppträda och intervjuas på X3M-tv den 24.4. Jag får hjälp av min vän Daniel på keyboards.

- Om man ännu vill köpa en kassett så går det bra, antingen genom att skicka ett mail till discoimitthjarta@gmail.com eller genom att gå in till 8raita i Åbo.  5 euro kostar de och då kommer en downloadkod med, så att man får ladda ner musiken i vilket format man än behagar.

 

Men nu till saken, tillåt mig presentera musiktips á la Disco i mitt hjärta:

Darius är en fransman som gör elektronisk musik, det finns ganska många sådana och man kan undra varför. Låten Alicia har han gjort tillsammans med en annan fransman som heter Le Crayon (kritan betyder he). Låten har en skön, slö groove som skulle passa fint på min yacht i Nice: Vår. Sommar. Marimba. Tropiskt. Allt i låten är typ sidechainat till bastrumman vilket ger låten ett trevligt studs. Ungefär halvvägs in kommer en skön fransk baslinje in i bilden, lite oväntat med helt välkommet. Lyssna vettja:

 

Oliver Nelson kommer från stockholm och gör fenomenala remixar i nu-discostuket. Detta är inte nu-disco som direkt blickar tillbaka till 80-talet, utan har en mer modern touch vilket är trevligt. I detta fall har han remixat den ack så underbara Janelle Monáe och låten Tightrope.  Låten är inte så bastung, utan mer knarrig och blippig men innehåller de skönaste små baslicks i breakdownen i mitten. En av de bättre remixar jag hört.

Det slog mig att båda dessa låtar i kapitel #1 av Bäst just nu är ganska tunga i tempot, men det är ditåt jag dras. Ett tyngre tempo ger en låt mer andningsrum och speciellt i nu-disco är detta viktigt. Jag tycker man ska kunna greppa basgångarna och alla små detaljer - något som kan bli stressigt i högre tempon.

Om ni någonsin hör Disco i mitt hjärta spela skivor kommer ni inse att jag trivs bäst i lägre tempon och nog går det fan att dansa i alla fall.

Over and out

// Axel

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:

Disco i mitt hjärta är namnet på Axel Nordmans kärlek för synthpopinspirerad disco med 80-talstouch. "Pink Cassette EP" släpptes i april 2013 på rosa kassett.

Den andra EP:n, "Songs Of Love" släpps fredagen den 13:e december 2013

 

 

 

 

Senaste kommentarer

14.12, 16:07Varför man laddar ner min nya EP av Jan Lindholm
02.05, 19:19Glad Wapp av sophia
11.04, 12:17EP:n av hanna
05.04, 20:22EP:n av Tommix
29.03, 21:14Inför EP:n, del 3 av Chrisp